Boerenmarkt


Woensdag. Halve dag. Papa thuisdag. Voorlopig nog mamathuisdag. Boerenmarktdag!

De associatie is gelegd. Tos verlekkert zich iedere woensdag op ons gezinsuitstapje naar de boerenmarkt. Een handjevol kraampjes met rasechte (jonge) boeren en boerinnen verzamelt zich dan op een vergeten pleintje in Ledeberg. Wij zijn graag van de partij, want we willen het platteland een beetje naar de stad brengen en onze ukkies leren waar hun eten vandaan komt. Kennis over verhandeling bijbrengen ook. Want op zo’n boerenmarkt wordt er nog heerlijk afgedongen en cash betaalt. Tos mag de centjes afgeven en in ontvangst nemen. Niets gedoe met betaalkaarten, heerlijk.

Gisteren had Tos er een sappige pruim te pakken, nog voor er afgerekend kon worden. “Nog nooit iemand zo verrukkelijk een pruim zien eten”, beaamde de lieve boerin. Er was geen sprake van dat ik ‘m zou betalen. “Da ziet ge van hier”. Maak kennis met Annelies, bioboerin uit Lokeren. Geen volbloed, dat zegt ze zelf. Getrouwd met een boer, en zo in de stiel gerold. Ze heeft sappig vlees bij, natuurlijk en ongesuikerd. Het ligt te blinken van goede gezondheid. Of Tos eens naar de nieuwe kalfjes wil komen kijken eind april. Ja, dat moet ze geen twee keer vragen. We maken meteen een afspraak. Nadien nog even langs het kaas- en yoghurtkraam en een olifantenlading groenten inslaan, en we kunnen er weer tegenaan voor een week.

Tot de volgende woensdag!

#boerenmarkt #groenten #lokaal #fruit #korteketen

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by Lynn Geerinck

  • Facebook Grunge