Vandaag wou Rie de deur uit


Als ze kon praten, dan zou ze me allicht letterlijk toegesproken hebben: ‘Mama, licht die luie kont op en ga het zonnetje in!’. En óf ze gelijk had, want een zonnetje was er in alle hevigheid vandaag! Ik hees haar de retro kinderwagen in en begaf me naar het park, bij ons in de buurt. Een bankje, badend in het zonlicht, lonkte naar ons. Daar gezeten, met zicht op de prachtige vijver, overviel me een allerheerlijkst gevoel. Met mijn babydochtertje in de armen genoot ik van de omgeving, de vitamine D straaltjes en de vriendelijke passanten (zo’n retro kinderwagen lokt wel wat geïnteresseerde blikken). Moederschapsrust in de puurste betekenis van het woord zat verscholen in dat ene tijdsbestek dat ik daar op dat bankje zat!

Plots stond er een man voor mijn neus. Zijn silhouet kreeg langzaam meer vorm zodra mijn ogen zich aanpasten aan het verlies van zonlicht door zijn schaduw die over me heen viel. Ik kon een volle baard, hoed en wandelstok onderscheiden. Of hij eens naar het kindje mocht kijken. Prima. We raakten aan de praat, en ik ontdekte dat hij een metafysisch filosoof was. Hij bestudeerde reeds z’n hele leven de grens waar ratio en het esoterische elkaar raken, en dat hoor je niet vaak meer, zo leerde ik. En zoals ik 10 jaar geleden geïntrigeerd raakte door mijn avonturier Marijn, zo raakte ik vandaag geïntrigeerd door deze kranige 82-jarige. We voerden zo’n twintig minuutjes een gesprek, niet gehinderd door overvolle agenda’s – dat alleen is al een wonder. Nadien gaf hij me nog zijn telefoonnummer. Wie had gedacht dat ik, zo tijdens mijn mamathuistijd, een telefoonnummer van een man te pakken zou krijgen?! ‘Want toeval bestaat niet’, zei hij met een mysterieuze blik. Toen hij wegwandelde, keek ik nog even achterom, om me ervan te vergewissen of hij wel degelijk echt was. Toen ik terug thuis kwam, lachte er een klavertje 4 naar me vanuit mijn tuin… Het eerste dit jaar, maar allicht niet het laatste.

#moederschapsrust #ouderschapsverlof #onverwachteontmoeting #park #retrokinderwagen #borstvoeding #mamablog

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by Lynn Geerinck

  • Facebook Grunge