Dit is de eerste dag van de rest van ons leven

Een beetje betekenisvolle dag is het wel, vandaag. Tos gaat al 3 maanden naar school, dus dat loopt inmiddels lekker. Maar na iedere vakantie – de paasvakantie in dit geval – is het toch weer even wennen. Papa heeft een examen voor zijn opleiding Sociologie. Mama gaat terug aan de bak na 6 maanden moederschapsrust. En Rie start bij haar onthaalmoeder. Een grote stap voor dit kleine mensje. En ze doet dat heel goed. Ik steun haar door veel vertrouwen te hebben in de onthaalmoeder. Ze wordt met een gerust gemoed afgezet en opgehaald. Baby’s vangen dat haarfijn op. Onze pittige dame slaat zich er vast en zeker schitterend doorheen.

En opnieuw moet ik onze eerstgeborene bedanken voor de geweldige leerschool die hij ons gaf. Waar Tos’ eerste daagjes nog gepaard gingen met de nodige zorgen, tranen en stress, blijft dat alles nu netjes achterwege. Want intussen heb ik het terrein verkend, gewikt en gewogen. We weten veel beter wat we willen, en wat we níet meer willen. Het routineuze brengen en halen zit helemaal ingebakken. Zelfs het kolven en met flesjes zeulen, loopt prima. Omdat ons team 13 vrouwen en slechts 1 man rijk is, heb ik me vandaag het mannentoilet opgeëist als kolfruimte. Het klinkt misschien niet zo appetijtelijk, maar het kan handig afgesloten worden en onze mannelijke collega is vaak op de baan. Gelukkig startte vandaag nog een andere kersverse mama die dus in hetzelfde schuitje zit. Ben ik tenminste niet de enige waarover lactatiemopjes gemaakt kunnen worden.

Ik ben trouwens een paar dagen eerder gestart dan nodig. Mijn officiële ouderschapsverlof loopt nog wel een dag of 3. Maar ik vind het fijn om rustig te starten. Niet meteen vollenbak, maar een half dagje hier en daar, zodat ook Rie rustig kan wennen aan haar nieuwe omgeving. En zo bouw ik meteen een handjevol recupuren op die dan weer op een ander moment opgenomen kunnen worden, wanneer de nood hoog is. Een spreidingsplan, zoals ze zeggen.


Intussen is het namiddag van deze zelfde dag. Rie ligt hier vredig te slapen nu ze mama weer dichtbij heeft. De paaskuikentjes die we gisteren van opa kregen, piepen er op gretig op los. De geur van schoonmaakproducten benevelt mijn neusvleugels. Onze poetsvrouw was hier vanmorgen en heeft me getrakteerd op een net huis. En ik zit hier en typ mijn relaas van de afgelopen uren. Ik vraag me af of ik het niet allemaal wat te rooskleurig verwoord. Of wanneer ik weer door de immense drukte op het werk opgeslorpt zal worden. Wanneer de eerste dag daar zal zijn dat ik troosteloos steun zoek bij Marijn, omdat het toch allemaal niet zo simpel is… een gezin met 2 kinderen combineren met een voltijdse job, een druk sociaal leven, wekelijkse sportuitjes, gezonde voeding en dit mamablog. Maar sjah, een glazen bol heb ik vooralsnog niet, dus moet ik het doen met ieder stapje, elke dag opnieuw. Gelukkig zijn met de keuzes die je maakt, dat is wat telt.

#mamablog #ouderschapsverlof #zwangerschapsverlof #moederschapsrust #terugaanhetwerk #onthaalmoeder #creche #schoolstart

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by Lynn Geerinck

  • Facebook Grunge