Ik schreef zonet een brief aan mijn achttienjarige zoon

Is die intussen al achttien?’, hoor ik jullie denken, ‘of heeft ze nog een ouder exemplaar rondlopen misschien?' Nee, zó snel gaat het nu ook weer niet. Ooit wordt’ie achttien, en dan leest hij deze brief. Een brief van zijn eenendertigjarige moeder, over haar nu driejarig kind. Over wie Tos nu is. Over hoe graag ik ‘m zie. Wat’ie met me doet. Hoe pienter ik ‘m vind. De brief zal netjes opgeborgen worden in zijn herinneringendoos. Wachtend op die achttiende verjaardag. In de stille hoop dat mijn op dat moment door puberhormonen gekwelde achttienjarige zoon niet al te afwijzend reageert natuurlijk. Zo van: ‘Mááá, moet dit écht!? En waarom precies moet ik zo’n versleten brief lezen?’. Ik hoop hem een plezier te doen met een getypte brief. Handgeschreven zou mogelijks nog intiemer zijn, maar ik probeer me te verplaatsen in een toekomstig en dus modern briefwisselingsperspectief. Maar bovenal hoop ik hem een plezier te doen met een inkijkje in zijn driejarig ikje. Ik vraag me af hoe vaak hij verwonderd zal opkijken, omdat bepaalde karaktereigenschappen identiek zijn gebleven, of net niet.

En ja hoor, Rie komt ook wel eens aan de beurt, over enkele jaren, als ik haar wat beter ken. Als ze, net als Tos, ook eens drie jaar in mijn leven zal zijn. Want wij zitten nog in de kennismakingsfase nu. Karakterieel dan, want lichamelijk ken ik haar al heel goed. Ze begint haar babyreflexen te ontgroeien, de pittige lokroepjes komen er aan, en de kuiten worden gesmeerd voor meer en meer mobiel beweegplezier! Om over die eerste ontluikende millimeter sneeuwwit haar nog maar te zwijgen! Dochtertjelief, over jou zal ik over enkele jaren een roman kunnen schrijven. Wacht nog maar even af. Dit is vast ook een bestseller in de dop.

#brief

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by Lynn Geerinck

  • Facebook Grunge